Eliminacija depresije  | Članci  |   | Bolest  | Zdravlje  | Depresija vijesti  | Index depresija

 

Gad me je ostavio i otišao s nekom kučkom.


Gdje sam pogriješila? Kako da ga vratim nazad?

 


Ja sam jedna od onih koje su doživjele ljubavni neuspjeh i to više puta. Propadale su mi veze jedna za drugom. Imala sam nekoliko gadova koji su me povrijedili. Toliko sam zamrzila muški rod da sam počela smatrati da muškarce treba sve istrijebiti ili im makar jaja odrezati.

 

Mrziteljica muškog roda traži dečka


S jedne strane sam zamrzila muški rod, ali s druge strane sam ipak imala želju da nađem muškarca svog života. Imala sam potrebu da nekog volim i da netko voli mene. Ali nije mi polazilo za rukom. Možete misliti koliko sam depresivna bila. Depresija je bila sastavni dio mog života.

 

Strah od ljubavne veze


Počela sam imati i strah od novih veza. Imala sam fobije od same pomisli da bi pošla s novom osobom. Čak sam od nekih prijateljica dobivala savjete tipa da prijeđem u lezbijke, ako su me muškarci toliko razočarali. Međutim, žene me nisu nikad osobito privlačile.

Onda sam od prijateljice dobila na poklon knjigu Nova strana života. Kad sam pročitala tu knjigu, moj život se okrenuo za 180 stupnjeva. Osim što sam se naučila nositi s depresijom, s vremenom sam je se riješila u potpunosti.

 

Shvatite svoju i tuđu psihu


Glavna stvar je u tome što sam ja shvatila bit svog glavnog problema koji je i bio uzrok depresije i tjeskobe, a kasnije i strahova. Shvatila sam zašto mi u ljubavi ne ide. Shvatila sam koje pogreške sam radila. Što je najvažnije, vidjela sam da nije bio problem u tome što su svi muškarci gadovi. Problem je bio u tome što sam ja radila neke kardinalne pogreške zbog kojih sam upropastila svaku svoju vezu. Radilo se o pogreškama kojih nisam bila svjesna, ali sam s takvim postupcima i razmišljanjima svaku vezu sabotirala.

 

Kako ga navesti da zaboravi na kojekakve kurvice...


Zanimljivo u cijeloj knjizi je i to što sam naučila neke bitne stvari u funkcioniranju muške psihe. Zbilja je interesantno koliko se može utjecati na muškarca, a da on to nema pojma. Umjesto svađe i sukoba koji su uzrok još većih problema u vezi, a samim tim i depresije, puno je bolje raditi neke perfidne trikove koji itekako daju učinak.

 

Sretna veza ipak moguća


U svakom slučaju, ja sam sad u sretnoj vezi, živim punim plućima i nemam više nikakvu depresiju kao ni strah od veze, fobije od muškaraca i tome slično. Što je najvažnije, ni moj dragi više ne gleda druge žene... ah, lažem, gleda ih, ali me ne vara. Nimalo mi ne smeta što on gleda druge žene i ponekad se okreće za njima. I ja se okrećem kad vidim dobar auto, lijepu kuću ili lijep krajolik pa neka se i on okreće za lijepim ženama. Bitno je samo to da me ne vara, da mi je vjeran i da smo sretni jedno s drugim.
Uvjeti / Pravila o privatnosti (Terms and Conditions / Privacy Policy)