Eliminacija depresije  | Članci  |   | Bolest  | Zdravlje  | Depresija vijesti  | Index depresija

Kako izliječiti depresiju?


Što je depresija? To je bolest koja je visoko na top listi učestalih bolesti. Predviđa se da će uskoro postati bolest broj jedan u svijetu. Depresija je poprimila razmjere epidemije. Netko ima depresiju kao bolest, a netko ima privremeni osjećaj koji podsjeća na depresiju. Taj privremeni osjećaj koji se u službenoj medicini ne naziva depresija može također biti jako neugodan i može trajati. Takve osjećaje treba eliminirati. Zbog toga se u slobodnom govoru i takvi privremeni akutni osjećaji nazivaju depresija.

 

Kako se manifestira depresija?


Takvi osjećaji se manifestiraju kao tuga, strah, tjeskoba, nesigurnost, nesanica, smanjeno samopouzdanje, nervoza, nesanica, bijes, očaj... moglo bi se još nastaviti niz.

Uzroka ovakvih stanja ima jako puno. Nekad se uzrok lako otkrije, a nekad teže. Nekad je uzrok naizgled poznat, a ustvari je problem u nečem sasvim drugom. Neki od uzroka su toliko interesantni da mnogi ljudi ostanu zaprepašteni kad doznaju što je doista razlog njihove depresije.

U knjizi Nova Strana Života, može se vidjeti što je doista depresija, kako je prepoznati i kako je eliminirati. U knjizi se sagledavaju i načini rješavanja depresije kao i problema koji su uzrok ovakvih stanja psihe.

 

Rješavanje depresije uz pomoć profesora s ulice


Mnogi stručnjaci koji govore o ovakvim problemima su završili fakultet i s fakulteta direktno u ured ili ordinaciju. Autor ove knjige je isto završio fakultet, ali ne smatra da je to jedino bitno. Osim što je profesor društveno humanističkih područja i dugogodišnji istraživač alternativnih metoda, on neke stvari proučava i sagledava u realnim životnim situacijama.

Tony Markovina je poznat i kao "profesor sa ulice" jer veći dio njegovih istraživanja se odvijao upravo na ulici, u noćnim klubovima, u studentskim domovima, među alkoholičarima, konzumentima droge, u subkulturnim skupinama, među članovima kriminalnog podzemlja i među ljudima svih mogućih vrsta.

 

Bez dlake na jeziku


Zbog toga je ovo knjiga koja daje jedan sasvim drugačiji pristup rješavanju problema depresije, fobije, strahova i tjeskobe. Ovo nije ona klasična, suhoparna psihoterapija. U pitanju je kombinacija znanstvenog pristupa, alternativnih metoda kao i prenošenje raznih iskustava u praksi. Mala je šansa da nakon čitanja ove knjige ostanete ravnodušni. Mala je šansa da ne riješite svoj problem depresije, tjeskobe ili straha. Ovo je knjiga koja će vam zasigurno promijeniti život i učiniti od vas drugu osobu.




Uvjeti / Pravila o privatnosti (Terms and Conditions / Privacy Policy)