Eliminacija depresije  | Članci  |   | Bolest  | Zdravlje  | Depresija vijesti  | Index depresija

Zašto sam u depresiji?
Pa kurva me ostavila, a bio sam dobar prema njoj!


Baš sam nedavno čitao knjigu Nova Strana Života koju je napisao prof. Tony Markovina. Knjiga govori o problemima depresije, fobije, anksioznosti, strahova, tjeskobe itd. Na prvi pogled bi čovjek pomislio da se tu govori o klasičnoj psihoterapiji. Kad ono potpuno nekonvencionalna knjiga. Mogu reći da je knjiga nenadjebiva.

Naime, osim što se govori o depresiji, tjeskobi, fobijama i sl. ovo je knjiga koja tako zorno opisuje standardne ljudske probleme između kojih su i ljubavni problemi. Izgleda da je profesor Tony Markovina neki nestandardni profesor ili kako ga ljudi zovu "profesor sa ulice". On u knjizi tako žestoko pogađa bit problema. Čitajući knjigu prepoznao sam svoje situacije u životu kao i razne pogreške koje sam nesvjesno radio.

 

Zašto me je kurva ostavila?


Dobar dio knjige govori o ljubavnim problemima od kojih je jedan dio namijenjen za žene, a drugi za muškarce. Ja ču se osvrnuti na dio koji se odnosi na muškarce. Govori se o razlozima zašto dolazi do prekida veze. Navode se neki od glavnih uzroka kojih mnogi muškarci nisu ni svjesni. I ja sam često puta u prošlosti radio takve pogreške koje su me etiketirale kao papka. Više puta sam doživio fijasko.

 

Kako postati ribolovac?


Osim takvih stvari, ima i jedno iznimno zanimljivo poglavlje, a zove se "Kako postati ribolovac". Naravno, ne govori se o pecanju morskih ili slatkovodnih riba, nego se misli na "ribe" u prenesenom značenju. Ovo poglavlje me je posebno iznenadilo jer sam još više prepoznao neke situacije u koje sam upadao vlastitom krivnjom. Dok sam ja pokušavao zavoditi ženske, često puta neuspješno, gledao sam neke tipove koji mi odnose ženske ispred nosa. Nisam mogao vjerovati da se to događa jer sam te tipove smatrao ružnijima od sebe, nadasve glupljima i sirovinama. Pitao sam se u čemu je stvar.

Pročitavši ovo poglavlje knjige, shvatio sam neke glavne principe funkcioniranja ženske psihe. Naravno, primijenio sam to i u praksi i vidim da žene potpuno drugačije reagiraju na mene i moju šprehu. Jebeš ti to kad tip vozi BMW-a ili Mercedesa, ako nema pravu šprehu neće mu puno pomoći ni BMW ni Mercedes. Shvatio sam da je špreha glavna stvar u ovoj priči.

U svakom slučaju, knjiga obiluje najrazličitijim informacijama, počevši od opisa depresije, fobije i tjeskobe preko psihoterapije koju sami na sebi možete provoditi pa sve do detaljnog opisa raznovrsnih problema koji uzrokuju depresiju, tjeskobu, strahove i slična stanja (da ne kažem sranja). Na kraju svega, može se naći i rješenje svih navedenih st(r)anja.


Igor Petrović, Zagreb

Uvjeti / Pravila o privatnosti (Terms and Conditions / Privacy Policy)